Napfény fotóstúdió
Bemutatkozás
Tóth Erika vagyok és közel két évtizedes tapasztalattal rendelkezem a fotózás terén. Mottóm: „Megbízhatóság, precizitás, kreativitás!

Esküvői fotózás

Kedves Ifjú Pár! Minden ember életében vannak olyan napok, amelyek meghatározzák az életüket és amelyeket a „nagy napnak” nevezünk. Ilyen nap a fiatalok életében a házasságkötésük napja. Hosszú készülődés, szervezkedés előzi meg ezt a napot, hiszen minden Pár azt szeretné, ha ez a nap emlékezetes és tökéletes lenne számukra és a meghívottak számára is.

A fényképész feladata és felelőssége, hogy ezt az eseményt úgy örökítse meg, hogy hűen tükrözze a nap hangulatát, a Mennyasszony és Vőlegény érzelmi állapotát és szépségét. Úgy gondolom, hogy ezen a napon nekem nem csak az a feladatom, hogy lefotózzam a Párt, hanem velük együtt éljem meg az eseményeket, ellenkező esetben a képek csak fotók maradnak, érzelmek nélkül. Gondolok itt néhány biztató szóra, segítségre, vagy akár csak egy nyugtató mosolyra, amikor azt látom rajtuk, hogy nagyon izgulnak.

Szolgáltatásunk tartalmaz műtermi fotózást. A műtermemet úgy alakítottam ki, hogy ott a hagyományos fényképek elkészítésén túl egyedi stílusú képeket is tudjak készíteni. A műterem berendezését úgy alakítottam ki, hogy azok háttérként is szolgáljanak. Csak és kizárólag semleges hátteret használok (fehér, fekete, barna), mert én úgy gondolom, ha ránézünk egy képre, fontos, hogy ne a háttér, hanem a Pár tűnjön ki a képekből. Alkalmazok különböző kellékeket is, de szívesen veszem, ha egyedi kellékeket a Pár maga hoz. Ezáltal az a kép csak őket tükrözi.

Szabadtéri fotózás: Ezeket a képeket mindig a megbeszélt helyszínen készítjük el. A képek már kicsit oldottabbak, lazábbak. A helyszínek lehetnek klasszikus helyszínek, (erdő, kastély, kúria) vagy extrémebb helyszínek (kocsma, gyártelep, állomás, istálló stb.)

Szertartáson készült képek: Ez a polgári és a templomi esküvők megörökítését jelenti. Ekkor már nem csak a Párra kell figyelnünk, hanem az öröm szülőkre, testvérekre és a násznépre is. Fontos, hogy mindenkiről készüljön kép. Én ezért készítek a „nagy” csoportképen kívül kisebb csoportokban is felvételeket.

Vacsorán készült képek: Nagyon fontos, hogy a vacsora és a buli hangulatát vissza tudjuk adni a fényképeken. A videós mellett a fényképész állóképekben, pillanatfelvételekben rögzíti a hajnalig tartó eseményeket.

És ezzel nincs vége! A „nagy” nap után jön még ….retusálás, képek letisztázása, képek szerkesztése. Mit jelent a képek szerkesztése? A műtermi képekből kivágom a Párt és egy teljesen új háttérbe helyezem be őket, vagy montírozom a képeket. Ezáltal egy teljesen új és más stílusú képet kapunk. Itt a fantázia határozza meg a képeket.
Kérlek nézzétek meg a képeimet és amennyiben felkeltettem érdeklődéseteket ,vegyétek fel velem a kapcsolatot! Minden új ötletet szívesen fogadok és nyitott vagyok rá! Hiszen az új ötletek hozzák az újabbakat!